Prohledat tento blog

čtvrtek 24. května 2018

Muffiny s motýlkama


Po delším čase jsme zase něco pekly. Kluci odjeli na svůj klučičí víkend a my si užívaly svůj holčičí, zahrnující nákup v "déemku" (neb kupóny měly projít hned následující den), sledování královské svatby a pečení muffinů.
S tím posledním přišla starší dcerka, ve chvíli, kdy jsem jí slíbila, že si spolu něco dobrýho upečeme, že chce muffiny.
A protože zároveň chtěla vyzkoušet svojí novou mísu a šlehací metlu, který dostala týden před tím k pátým narozeninám, upravila jsem trochu recept, aby si to šlehání novou metlou v nový míse co možná nejvíc užila ;-).



A tak nám vznikl nový recept na těsto na muffiny, o kterej se s váma tímto podělím :-)

V jedné deci mléka jsme rozpustily 150 g másla a nechaly trochu zchladnout.

Přelily jsme rozpuštěné máslo s mlékem do mísy a třetí v něm rozšlehala 2 vejce a následně pak jeden hrneček (cca 230 ml) krupicového cukru.

V míse jsme promíchaly dva hrnečky polohrubé mouky a dvě lžičky kypřícího prášku a postupně zašlehávaly do směsi v míse.

Lžící na zmrzlinu jsme těsto rozdělily do 18ti košíčků. A následně je upekly v předehřáté troubě na 180°C, což trvalo skoro třičtvrtě hodiny.

Na vále jsme pak smíchaly 100 g sušeného mléka, 120 g moučkového cukru, asi dvě třetiny jednoho bílku a lžičku mandlového aroma. Zpracovaly jsme do bílé hmoty, rozdělily na tři díly a obarvily gelovými barvami na potraviny, tak jak se nám líbilo.
Toho moučkového cukru jsme ještě několikrát trochu přisypaly, aby se hmota nelepila.
Vytáhly jsme k tomu motýlkový vykrajovátka z tescomy...

... a z natenko rozváleného marcipánu vykrájely hromadu různě velkejch a různě barevnejch motýlků.

Při tom radostně asistovala i ta mladší... hlavně užíráním teda ;-).

Pak jsme ušlehaly půl litru smetany s cca 150 g moučkového cukru do tuha a přišlehaly jeden tučný tvaroh ve vaniččce...

... a nazdobily vzniklým krémem muffinky... Nejmladší hned volala, že jsou to "zmzinky", tak jsem holkám do dvou zbylejch košíčků dala zbylej tvarohovo smetanovej krém jako "zmrzlinku" ke svačince.

Jednotlivé muffinky jsme pak na závěr ozdobily marcipánovejma motýlkama.

Bylo to krásný napohled...

.. evidentně velmi lákavé, aneb byl dost problém to vyfotit bez rukou... ;-)

Já sama jsem se tou sladkou barevností vyloženě kochala...

A chuťově byly taky moc dobrý :-)

Zmizely rychle, hlavně teda ti motýly a krém... asi tři muffiny důkladně zbavený krému i motýlů zbyly do druhýho dne... pro mne k snídani ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat